TME

SEF Klinik TME  Kliniğinde Hangi Tedaviler Uygulanır? Her Türlü Temporomandibular Eklem Rahatsızlıklarının Giderildiği Kliniktir. Temporomandibular Eklem, Halk Arasında Çene Eklemi Olarak Bilinir. TME Kliniği, Çene Eklemi ve Çevre Dokularını Kapsayan Her Türlü Rahatsızlığın Tedavisini Bünyesinde Barındıran Özel Bir Diş Hekimliği Uzmanlık Alanıdır. TME kliniğinde ağız açmada kısıtlılık, çiğneme ve konuşma esnasında eklemlerde duyulan sesler şikayetleri ile gelen hastalara özel aşağıdaki tedavi hizmetleri ve fazlası sunulmaktadır:
  • T.M.E. Splint ve Rutin Kontroller
  • TME Fonksiyon Testi
  • T.M.E. Muayene (Röntgen dahil)
  • T.M.E Mekonoterapi
  • T.M.E içi enjeksiyon
  • T.M.E. Artrosentez
  • T.M.E. Açık eklem
  • T.M.E. Genioplasti
1. TME Tedavisi ne kadar sürer?
Hastanın TME bölgesinin hasarının büyüklüğüne ve hastalık etkenine göre tedavi süresi bireysel farklılıklar gösterebilir. Tedavi , birkaç ay sürebileceği gibi uzun yıllar takip, kontrol ve iyileşmeyi içeren periyotları da kapsayabilir.
2. Çenemi hareket ettiğimde neden ses çıkıyor?
Çene eklemindeki hasar etkenine bağlı olarak ki genellikle travma kaynaklıdır, TME düzeni bozulur ve bölgedeki uyumu sağlayan disk yerinden oynayarak çene hareketlerinde ses çıkarır.
3. Diş gıcırdatma çene hastalıklarına sebep midir?
Diş gıcırdatma ve sıkma genellikle geceleri uyurken bilinç dışı yapılan bir alışkanlıktır. Mevcut çene ve eklem hastalığını başlatabileceği gibi aynı zamanda hastalığı hızlandırabilir. Bu gibi alışkanlıklar tespit edildikten sonra eklem ve kas rahatsızlıkları ilerlemeden önlem alınması gerekir.
4. Çene Eklemi rahatsızlığında hangi tedaviler uygulanabilir ve nerden başlamam gerekmektedir?
Çene eklem rahatsızlıklarında, ağız,çene,baş,boyun ve eklem alanında uzmanlaşmış hekimlerin muayenesi gerekir. Eklem, ağız açıklığı ve detaylı kas muayeneleri yapılarak rahatsızlığın sebebi ve tanısı konur. Bazen de eklemi ve çevredeki dokuları da incelemek için tomografi ve MR gerekebilir.
5. Dişlerimin dişetine yakın kısımlarında çukurlar görünüyor, beni estetik açıdan rahatsız ediyor. Ne yapmalıyım?
Bu tarz abrazyon dediğimiz oluşumların iki türlü sebebi vardır. Ya sert ve yanlış diş fırçalama yapılıyordur ya da geceleri yapılan diş sıkma ve gıcırdatma alışkanlığıdır. Sert fırçayı bırakıp yumuşak fırçaya geçilmelidir. Diş gıcırdatma alışkanlığı için ise genelde hekimler rutin kontrollerde hastanın farkına vardırır. Sebebi ise hasta tarafından çoğunlukla bu alışkanlığın gece derin uykuda olduğu için farkedilmemesidir. Tedavisi ise masseter kas bölgesine yapılan botulinum toksin uygulaması ile hekim tarafından hastaya özel olarak yapılan sert gece plaklarıdır. Dişlerin dişeti kısımlarına yakın çukurlar ise estetik dolgularla restore edilebilir.
tr_TR